Freezzz Beezzz Belgisch outdoorkampioen 2017!

09/07/2017 - In Gent gingen vandaag de play-offs van de outdoorcompetitie 2017 door. De top-4 maakte onder elkaar uit wie kampioen zou worden. In de ene halve finale speelde Jetset tegen Mooncatchers. Voor de match was iedereen overtuigd dat Moon deze match zou winnen, maar verrassend genoeg kon Jetset de Brusselaars afhouden. Ze stonden de hele wedstrijd voor en pas op het einde leken ze te kraken en kwam Moon 13-14 voor. Een snel foutje later gaf Moon terug frisbeebezit maar ze konden het niet afmaken. Jetset kwam gelijk en ging op universe er zelfs terug over. 15-14. Knap! De andere halve finale was Gentle - Freezzz Beezzz. Onze eerste ploeg kon bij het derde punt een break maken en van dan af bleven ze de score aanvoeren. 8-6 aan de rust met frisbeebezit erna met 9-6 als gevolg. De 3 punten voorsprong bleven behouden tot aan 14-12 Gentle toch kon terugkeren na een footblock op PJ. 14-13 en toch even stress in de ploeg (of toch zeker bij de supporters). We lieten het niet tot universe komen en maakten het alsnog af met 15-13!

Gentle verloor de wedstrijd voor de derde plaats tegen Mooncatchers met 13-15

De finale begon vrij aarzelend. Pas na 9 minuten wist Freezzz Beezzz te scoren. Tot 3-3 bleef het gelijk opgaan maar toen staken onze jongens een tandje bij en maakten een run naar 7-3. We pakten halftime met 8-4. Met een zeer sterke defense ging het vervolgens van 9-5 naar 13-5. Jetset scoorde toen 2x en kwam op 13-7. Via 14-7 werd het 14-8. Beezzz scoorde toen met een huck van Jonas. Toen de viering over was bleek dat er een travel was bij de worp en dat het punt dus niet telde. We waren even van slag want Jetset scoorde zowaar 3 punten op rij en kwam terug tot 14-11. Dan was het welletjes en het werd afgemaakt met 15-11. Kampioen! 2de keer in 3 jaar zowaar!

Yes-but-Nau 2017

05/06/2017 - Onze masters ("bestuur en zonen") deden nog eens mee op Yes-but-Nau op het strand van Le Pouliguen in Frankrijk. Tussen het eten door werden ook enkele wedstrijden gespeeld. We eindigden 5de op een totaal van 20 teams. Knap!

Skybowl 2017

23/04/2017 - Als voorbereiding op het Belgisch kampioenschap volgende week ging onze eerste ploeg dit weekend naar Zwitserland, Wintertur om precies te zijn, voor Skybowl, het jaarlijkse tornooi van de plaatselijke ploeg Skyhawks. Er deden vooral Zwitserse teams mee. Onze boys gingen goed mee en plaatsen zich voor de kwartfinale maar daar was TheBigEZ te sterk. We werden uiteindelijk 6de op 16 teams. Flying Angels Bern won de finale tegen TheBigEZ

 

BUL divisie 2 match 2

22/03/2017 - Verslag van Silke: Na een iets te korte opwarming, zijn we vol moed begonnen aan de wedstrijd tegen The Flying Spartans. Het eerste puntje was voor ons. Na een paar droevige afwerkingen in de eindzone kon Kortrijk ook scoren. Zo liep het een tijdje gelijk op. Plots konden we toch 2 punten na elkaar scoren en die voorsprong hebben we even kunnen behouden. Alsook na een perfecte uitvoering van onze 'ROOD' #boekjestyle. Jammer genoeg konden we de voorsprong niet behouden en kwam het dan toch nog aan op een universe... Dank aan Sofie en Merlijn voor het verlossende laatste punt en de overwinning voor de Beezzz 10-11!!

BUOC 2017 Weekend 2 Team 2

30/04/2017 - Het voorbije weekend speelden we in Leuven voor ons het 2de en laatste weekend van het Belgisch kampioenschap. Met onze jonge ploeg werd het terug een moeilijke tweedaagse. Het was zeer leerzaam maar we verloren wel opnieuw al onze matchen. Uiteindelijk werden we 21e op 51 teams. Volgend jaar spelen we een divisie lager in derde

Alle resultaten vind je op www.belgianultimate.be/schedules-results