FBZ Open vice-indoor kampioen

06/03/2016 - Net als vorig jaar moest FBZ1 de duimen leggen tegen Mooncatchers in de finale van de BUIC indoorcompetitie.

De finalewedstrijden gingen door in de sportoase in Leuven, door het grote aantal matchen werd er wel gekozen voor 2 smalle velden naast elkaar, wat ons spel helemaal niet ten goede kwam. Door een hervorming konden er 8 teams aan de play-offs deelnemen, met wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling, geen poulesysteem meer.

FBZ1 was na de reguliere competitie eerste geëindigd en speelde de kwartfinale tegen Dark Side of the Moon, één van de 4 Moon-teams in de PO's. De wedstrijd ging gelijk op maar enkele minuten voor tijd kon Moon zowaar 2 punten uitlopen tot 4-6. Een hele strakke D en de nodige portie geluk zorgden alsnog voor een 7-6 overwinning voor ons. Halve finale dan tegen New Moon. De Beezzz kwamen een puntje voor en konden deze voorsprong mooi verdedigen, eindstand 7-5.

Ook de finale was tegen een Moon-team, hun sterkste team in competitie. De Beezzz begonnen goed aan de match en bleven een punt voor, na 15 minuten was het 5-4 en hadden we de kans op 6-4 maar die lieten we jammer genoeg liggen. Moon stond op en scoorde 5 punten in een minuut of 7; de kopjes gingen naar beneden en de match was gespeeld. Eindstand 6-10. Proficiat Mooncatchers met de 8e titel in 11 jaar!