BUIC 2017-2018 Dag 4

25/02/2018 - Alweer de laatste speeldag van de Belgische indoorcompetitie en het was een zeer succesvolle dag voor 3 van onze 4 deelnemende teams!

FBZ1 in tweede divisie

Eerste match tegen Helchteren was direct een stevige die we best wonnen. We startten met elk onze offencepunten te maken. In de 2e helft pakken wij 2 breaks, maar helaas gaven we die ook weer weg wegens individuele fouten: universe, wij in offence. Helaas een pas in de pouch en easy punt voor Helchteren: 10-11.

Tweede match tegen Antwerpen was foutloos van onze kant en we dwongen Antwerpen tot risico’s. We konden vlot uitlopen tot 13-4.

In onze derde match tegen Moon NASA konden we onze harde defence van tegen Antwerpen doortrekken en opnieuw vlot uitlopen. Match eindigde uiteindelijk op 13-9. Ondertussen verloor Freespect van Helchteren waardoor we geen hoop meer hadden om de speeldag te winnen.

Laatste match tegen freespect opnieuw veel druk kunnen ontwikkelen en zelf vlotte offence creëeren. We slagen er in om enkel breaks te pakken en kunnen onze voorsprong vlot vasthouden: 12-7 voor ons! 

Om de play-offs alsnog te bereiken moesten we voor Helgtre of Nasa Moon eindigen en dat is ons gelukt. Wel maar een 8e plaats dus op de play-offs starten we als laagste reekshoofd en spelen we de kwartfinale tegen de fiere leider Full Moon!

FBZmx in mixed divisie 1

Vandaag hadden we niets meer te verliezen. Onze 2de plaats in de eindstand kon niet meer bedreigd worden en tegelijkertijd was de kans zeer klein dat we Hasselt nog van de eerste plaats konden stoten. Opnieuw enkele afwezigen waardoor de anciens Alexander en Glenn nog eens mee mochten doen. 

We startten met een spannende winst tegen Jetset. We liepen wel uit tot 6-2 maar konden deze voorsprong niet vasthouden en bij 7-7 was alles te herdoen. Wel gewonnen op universe met 10-9

De tweede match moest de makkelijkste worden maar Skywalkers speelde zeer goed en liep zowaar 0-3 uit. Een goeie time-out en een minuut of 8 later kwamen we voor bij 6-5. Bij 9-5 waren we zegezeker dachten we maar Sky kwam nog gevaarlijk terug tot 9-8. Uiteindelijke winst met 10-8

Dan speelden we tegen thuisploeg Diabolic Heaven. De upside-downs vlogen ons langs de oren en we verloren met 8-11.

Tenslotte tegen onze rivaal van de laatste 3 jaar Flying Rabbits. Dit jaar hadden we al eens gewonnen en eens verloren. We speelden in een relatief kleine zaal dus kwam hun zone weer goed tot hun recht en daar hadden we deze keer geen antwoord op. Verlies met 5-8 was het resultaat

Jetset won de onderlinge confrontatie van Flying Rabbits. In de play-offs zullen we tegen Leuven dus de halve finale spelen, als we eerst de kwartfinale tegen Flying Rabbits 2 winnen uiteraard.

WBZ in divisie 7

Onze jonge geweldenaars onder leiding van Boris & Jord blijven het super doen! 

Het werd een volledige sweep: vlotte overwinningen tegen FreaXL met 10-3, tegen UFO met 12-6 en Disco Duro 2 eveneens met 12-6. Tegen Gentle Rockets die we dit seizoen 4x bekampten was het spannend tot het einde maar we wonnen wel met 8-7.

We promoveren opnieuw en volgend seizoen starten we in 6e divisie! We eindigen als 39e op 56 teams maar wel als vice-kampioen van de nieuwe teams!

FBZ2 in divisie 9

Het werd stilaan eens tijd om onze negatieve spiraal van dit seizoen te stoppen en opnieuw te proberen aan te knopen met een paar overwinningen. Eerste match was de Westvlaamse derby tegen Kortrijk met onze ex-leden Tim & Rem. Die waren precies wel gebrand om een statement te maken en we verloren de match met 0-9. 

Daarna begon onze speeldag voor echt met een kleine nederlaag tegen Flying Penguins 1 met 6-10

Tegen Eulchtimate 2 was het een spannertje tot het einde maar we trokken wel aan het langste eind: 8-6

De laatste match hadden we het zelf in handen. Mits winst konden we opnieuw promoveren naar 8e divisie. Tegen Flying Penguins 2 werd het een nagelbijter tot het einde maar we wonnen wel met 9-8! 

Alle resultaten vind je op http://www.belgianultimate.be/championships/