BUIC 2017-2018 Play-Offs

11/03/2018 - Vandaag gingen in Leuven de play-offs van de Belgische indoorcompetitie door. Onze eerste open-ploeg en titelverdediger had een moeilijk seizoen en wist zich pas op de laatste speeldag te plaatsen voor de eindronde. 

 

We werden pas 8e in de eindstand en hadden in de kwartfinale dus de moeilijkste tegenstander: Full Moon. Deze ploeg met het jong geweld uit Brussel domineerde de competitie dit jaar en won 3 van de 4 speeldagen. De match begon zeer goed voor ons en we liepen zowaar 2-0 uit. Maar dan schoten ze wakker en werden we bijna onder de voet gelopen. We kregen een 3-10 om de oren en zo kwamen we 5-10 achter. Op het einde van de match verslapte hun concentratie en konden we de score nog wat opsmukken, het werd 8-10.

Door deze nederlaag was het zeker dat we onze titel niet gingen verlengen en kreeg onze drive een deuk. Jetset wisten we nog net af te houden, we wonnen op universe met 13-12. De match voor de 5de plaats was er teveel aan en we verloren terecht met 6-9 van Freespect. 

Uiteindelijk werden we dus 6de, wat wel een terecht resultaat is voor een seizoen met meer downs dan ups

Full Moon haalde de finale en speelde die tegen hun iets oudere tegenstanders en teamgenoten van Mooncatchers. Het werd een spectacelrijke wedstrijd en de jeugd van Full Moon haalde het met 11-9 en werd zo kampioen na een tweede plaats vorig jaar. Procifiat!


In de damesfinale speelden de 2 Gentleladies teams tegen elkaar. Het team met onze Ella won het damestornooi van het team waar onze Naomi & Liesbeth bij speelden met 13-7

Alle resultaten van dit seizoen vind je op www.belgianultimate.be