BUMIC 2017-2018 Play-Offs

11/03/2018 - Na de open- en damesplay-offs was het de beurt aan de 8 beste mixed teams om hun eindronde te spelen. Diabolic Heaven was favoriet, ze wonnen 3x van ons dit jaar, 2x met grote overmacht en 1x met een puntje. Met Jetset en Flying Rabbits waren dit de 4 sterkste ploegen in de mixed competitie.

 

Onze kwartfinale was tegen het 2de team van Flying Rabbits. We begonnen wat aarzelend aan de match. Tot 4-2 deden de Brusselaars goed mee; toen staken we een tandje bij in defence en begon het zeer goed te draaien. We konden een kloof maken en de match eindigde op 12-3. Jetset en Diabolic wonnen elk hun kwartfinale, maar Flying Rabbits 1 liep verrassend een blauwtje tegen Glory Owls.

We begonnen daarna zeer geconcentreerd aan onze halve finale tegen Jetset. We hadden dan wel onze 3 confrontaties dit jaar gewonnen van hen, maar het was telkens wel zeer nipt. We speelden waarschijnlijk de beste match tegen een sterke tegenstander van de laatste jaren. Onze defence was verschroeiend hard en Jetset werd telkens opnieuw gedwongen om foute keuzes te maken. We liepen uit tot 8-0 en de veer was dan al lang gebroken bij hen. Ook de laatste 10 minuten konden we nog winnend afsluiten en we haalden het met een schitterende 12-3!

Diabolic Heaven won ook hun halve finale vlot met 11-5 van Glory Owls.

In de finale wilden we proberen om nog eens uit te pakken met onze sterke defence. De tegenstander was echter van een ander niveau en ze kwamen al snel 0-2 voor. Toen sloeg onze motor aan en via 2-2 liepen we uit naar 5-2! We slaagden er in om Hasselt niet in hun snelle spel met veel upside-downs te laten komen. We haalden de half-time met 7-4 en konden onze eerste aanval in de 2e helft afmaken en zo 8-4 voor komen. Daarna scoorden we nog elk onze punten en bij 9-6 was de tijd voorbij en was de titel binnen. We scoorden nog het laatste puntje voor 10-6. KAMPIOEN! 4de mixed indoortitel op rij!!!

Alle resultaten van de indoorcompetitie vind je op www.belgianultimate.be