Beneluxcup Extended Edition 2018

18/03/2018 - Dit weekend ging op de Gulden Kamer in Brugge de Beneluxcup door. Organisatie door de Gentleladies maar wegens gebrek aan velden in Gent konden we handig spelen in Brugge zonder ons bezig te houden met de organisatie!

Freezzz Beezzz 1

De omstandigheden waren niet mals: sneeuw, vriestemperaturen, en daarbovenop een stevige, snijdende wind. We lieten het niet aan ons hart komen en gingen vol goesting het plein op.

Het schema schotelde ons twee poulematchen meteen na elkaar op: de eerste wonnen we tegen schijnwerpers met 15-6 de tweede tegen Bfrisbee2's met 14-3. Zo stonden we meteen rechtstreeks in de kwartfinale, te spelen op zaterdagmiddag. We gingen op ons elan door, en versloegen Helgtre met 12-8.

Op zondag wachtte dan de halve finale teen Jetset. Geen sneeuw meer, maar nog steeds een stevige wind. Jetset maakte het ons lastig met een strakke zone-defense, en wist met lange passen en gedurfde hammers ons onder druk te zetten. Ze namen de leiding en wisten ons tot het einde af te houden. We probeerden een versnelling hoger te schakelen, maar leden onder een te hoge foutenlast. We verloren met 11-13.

In de strijd om de derde plaats moesten we tegen Flying Penguins het veld in. We liepen snel 7-2 uit, maar daarna werden we slordiger, en de Penguins wisten tot 8-7 terug te komen. We hielden onze voorsprong daarna wel vast, en wonnen 9-8.

Een derde plaats was dus ons deel. Hoewel we op voorhand grote ambitie hadden, konden we door de extreme omstandigheden wel stappen zetten in on spel, en werden opnieuw werkpunten duidelijk. Onze road to Cincinnati is volop begonnen, maar we zijn er nog lang niet!

Freezzz Beezzz 2

Zaterdagmorgen opgestaan met dwarrelende sneeuw zoals voorspeld, witte velden, veel te veel kleren aan, maar goed opgewarmd startten we met de heren van FBZ TWO aan de match tegen de Flying Pinguïns. Een pittige tegenstander wat zowaar in de score te zien is 3-15. Na deze match 10’ later... kregen we wederom een straffe kandidaat: Gentle Open, we waren goed opgewarmd en konden snel een gat slaan. Onze cup werkte goed en konden verrassend de match afsluiten met 12-2 winst! Nu kregen we onze verdiende rust en gingen de warmte opzoeken in de tent.

Na de middag kregen we terug een Gentse ploeg voorgeschoteld: Gentle Rockets. We zetten terug een zeer strakke defence waardoor we hen veel fouten lieten maken. We haalden een knappe zegen van 15-3. Daarna nog een laatste match, tevens kwartfinale! We speelden tegen, de Flying Rabbits die ons verpletterden met een stevige zone waar we geen antwoord op hadden. Resultaat 2-15.

De eerste dag sloten we af met een lekkere maaltijd en toch en goed gevoel, want we haalden onverwacht de kwartfinales! We waren al zeker van een plaats in de top acht!

De volgende morgen speelden we terug vroeg in de vrieskou en op een bevroren veld tegen Jetset Black. Gevaarlijk om zo te spelen en terecht, want de enkels van Jelle moesten er aan geloven. Toch een mooie match die in de eerste helft gelijk op ging, tot 2-2 (lange punten). We werden wat moe en lieten hen uitlopen. Toch konden we een tevreden resultaat neerzetten tegen een ploeg met veel ervaring 5-9 verlies.

De volgende match tegen Helgtre, al een stuk moeilijker om de spieren op te warmen, we kwamen traag op gang, lieten Helgtre wat uitlopen, maar kwamen toch op een mooie score van 6-14 verlies. De dag is nog niet gedaan, want we kregen nog de Schijnwerpers voorgeschoteld. Onze ploeg werd bijna gehalveerd doordat een aantal spelers weg moesten en sommigen niet meer konden bewegen. Gelukkig hadden nog een aantal BooBeezzz nog wat energie over. We begonnen de match gelijklopend, maar konden het snelle tempo niet lang aanhouden. We kwamen 2-9 achter, maar konden toch in schoonheid eindigen door het laatste punt te maken: 3-9.

Dank aan alle spelers van FBZ 2, de pick-up spelers van de u17 en de BooBeezzz!

Boobeezzz

De vrouwen begonnen het tornooi met de gedachte dat we eindelijk nog eens meededen, maar winst was niet ons doel. Jammer genoeg was het weer ons minder gegund.

De eerste match begon goed met een 3-1 voorsprong tegen Mis Feer. Daarna kwamen zij wel in de match en ze wonnen hem ook met 5-8. De tweede match was tegen Mantis. Zij gaan deze zomer naar het WK dus meer dan ons best konden we niet doen. We verloren met 1-13 maar trekken ons op aan het feit dat ons ene punt een Callahan was van Myrthe. De derde match had beter gemoeten, maar meer dan 3 punten konden we niet maken tegen de 10 punten van Luv.

De laatste wedstrijd van de zaterdag was een zware domper op de sfeer. Het was precies nog kouder, nog winderiger en nog moeilijker om te scoren. Een verlies tegen de Flying Pinguins die uiteindelijk laatste eindigt in de ranking.

De tweede dag leek een betere dag te worden. We winnen met 9-6 van Mishmash. De zon begon erdoor te komen en we konden ons eindelijk wat opwarmen. Dit leverde ons in de laatste wedstrijd een mooie 11-0 overwinning tegen Flying Rabbits. Uiteindelijk eindigen we op de 9e plaats op 12 ploegen. The Boobeezzz are back!