BUYOC 2018 U17

22/04/2018 - Vandaag deden onze U17 spelers mee aan het Belgisch kampioenschap in Gent. 9 teams streden voor de titel, wij waren de enige club met 2 teams!

Verslag van coach Jord voor Freezzz Beezzz 1: 

Na een spannende BUYIC in het voorjaar, kwamen we met grote verwachtingen naar de BUYOC. Ondanks de extreme hitte en de beperkte schaduw konden we vlekkeloos over onze poule matches springen. Pipistrelles kreeg een 12-0 over zich heen, Flying Rabbits kon er 11-0 van maken en ook Mooncatchers voelde de angel van de Beezzz steken, 7-2. FreezzzBeezzz 1 ging op zoek naar meer weerstand in de Semi Finals. Na een winst tegen een vermoeide Diabolic Heaven met 10-1 was onze finale een feit!

Uitkijkend naar wie onze tegenstander zou worden, genoten we nog wat van het weer. Een gezamenlijk plonsje met de voltallige U17 in de Blaarmeersen deed ons deugd. Al snel bleek dat we een gelijkaardige finale zouden zien als op de BUYIC. Brugge tegen Gent, twee waardige concurrenten. We kwamen goed op gang en namen al snel enkele punten, net als Gentle, 2-2. Door het diepe spel van Gentle liepen ze al snel uit tot 3-8, de halftime zou ons verfrissing en focus brengen! We klommen terug maar werden verstoord door een time-out van Gentle (6 minuten voor time cap). Uiteindelijk konden we de eindstand verzegelen op 6-9 met winst voor Gentle. Een mooi tornooi, met een mooie tweede plaats!

Verslag van coach Fien voor Freezzz Beezzz 2:

Freezzz beezzz 2, een ploeg met meer onervaren spelers begon met veel enthousiasme aan de dag. Door een forfait van de eerste tegenstander ULM die maar met 8 spelers aanwezig was, hadden we onze eerste overwinning binnen. We besloten toch te matchen tegen een mix van ULM en spelers uit onze eigen FBZ 1. De tweede match was meteen tegen favoriet Gentle. Een stevig team met veel ervaring. We verloren deze match met 0-10 maar konden ze het met momenten toch moeilijk maken. Bij de volgende matchen tegen Helgtre en Diabolic Heaven ging de overwinning ook naar het andere team, maar we raakten steeds meer op elkaar ingespeeld. Iedereen deed zijn uiterste best en vocht tot het einde. Onze laatste match tegen Flying Rabbits beloofde spannend te worden. Helaas verloren we met 4-5-na een universe punt. Uiteindelijk dus 7e op 9 teams. Het was een heel leerrijke dag en we beseffen waarvoor we op training zullen werken. Volgend jaar zijn we terug paraat om te knallen!