BUOC18 Weekend 2

29/04/2018 - Onze eerste ploeg organiseerde dit weekend in Brugge het 2de deel van de Belgische outdoorcompetitie

Freezzz Beezzz 1

De top-4 kwam nu ook in actie en FBZ1 zal het geweten hebben. Na 2 nederlagen op zaterdag waaronder op universe tegen Helgtre en nog een derde verliespartij op zondagochtend tegen Gentle was het 5 voor 12. 2 noodzakelijke overwinningen tegen Moon B en Jetset zorgden alsnog voor een derde plaats. Op 1 juli zijn er play-offs en dan wordt gestart met een halve finale tegen Gentle Open

Resultaten van FBZ1:

FBZ1 - Gentle Open B 13-8
FBZ1 - Helgtre Open 8-9
FBZ1 - Mooncatchers1 6-15

FBZ1 - Gentle Open A 10-13
FBZ1 - Mooncatchers2 13-11
FBZ1 - Jetset 14-10

Freezzz Beezzz 2

 

Zaterdagochtend vroeg stonden 15 zeer gemotiveerde spelers van Freezzzbeezzz 2 met enkele versterkingen uit de u17 klaar op de Gulden kamer met het eerste weekend van de BUOC nog fris in het geheugen. Toen wonnen we slechts 1 van onze 6 matchen. Ons doel voor het tweede weekend was dus beter doen dan het eerste.

Met die motivatie begonnen we aan onze eerste match tegen OSF uit Oostende. Wij begonnen sterk aan de match, maar zij zeker ook. Na elk onze breakpunten te scoren begonnen zij met hun fysiek spel, lange passen en over het algemeen meer lengte wat uit te lopen. De match eindigde op 8-12 in hun voordeel.

We begonnen aan de tweede match met diezelfde gedrevenheid, dit maal was Red Nuts de te kloppen ploeg. Opnieuw begonnen we zeer sterk aan de match en deze keer kon onze tegenstander minder goed volgen. We liepen snel uit, testten onze plays uit en die bleken zeer goed te werken. Wij wonnen de match verdiend met 15-7.

De laatste match voor die dag speelden we tegen de Skywalkers. We wisten op voorhand dat zij een sterke zone verdediging hadden en dat het met de aanwezige wind moeilijk ging worden om daar door te spelen. Deze keer begonnen zij heel sterk aan de match en maakten wij wat te veel fouten. Na een tactische time-out vroeg in de match slaagden we er toch in goed rond te spelen. Jammer genoeg lieten we vaak de disc vallen net voor we aan de endzone waren en kon onze tegenstander die fouten zeer efficiënt afstraffen. De match eindigde op 3-14. Een zeer overdonderende score die een vertekend beeld geeft van de match, want het was spannender dan die doet blijken.

Iets minder vroeg op zondagmorgen stonden we opnieuw met dezelfde motivatie op het veld. De eerste match van de dag was tegen de Gentle Masters. De voorbije speeldagen waren de wedstrijden tegen hen steeds spannend, maar ze werden ook telkens beslist in hun voordeel. We hadden dus iets goed te maken. Het eerste deel van de match waren we aan elkaar gewaagd, zij liepen slechts 2 punten uit aan de halftime. In de tweede helft konden wij die achterstand ombuigen tot een voorsprong dankzij onze uitstekend uitgevoerde plays. In het slot van de match maakten we het nog onnodig spannend met als eindscore 13-11. Met deze tweede overwinning was ons doel al bereikt, beter doen dan het eerste weekend van de BUOC was een feit, maar de drang naar winst was nog niet helemaal gestild.

De volgende tegenstander was Jetset ULM. Het eerste team dat gemiddeld jonger was dan het onze. Het beloofde een pittige partij te worden en tevens een rematch voor het eerste weekend waar wij nipt verloren met 10-12. Ook hier ging het zeer gelijk op, met een kleine voorsprong voor ULM. In het slot van de wedstrijd haalden wij alles uit de kast en slaagden we erin om een universe in de wacht te slepen. ULM slaagde er in om hun offence feilloos om te zetten en wonnen zo met 10-11.

De laatste match van het weekend speelden we tegen Oufti-ké-rêve, het reekshoofd uit onze divisie. Beide ploegen begonnen goed aan de match, zij wouden zo graag winnen dat ze wat contact zochten en hun spirit het wat liet afweten. Het was dus wat jammer om dit weekend af te sluiten met dergelijke match. Wij bleven wel vechten voor elke punt en maakten het hen zo moeilijk mogelijk om te scoren. De match eindigde op 6-12 in hun voordeel.

De coaches van Freezzzbeezzz 2 zagen dat het goed was en zijn zeer trots op hun team. We speelden zeer goed samen met iedereen op het veld, de plays werkten goed zowel in offence als in defence en de sfeer zat goed. En we hebben nu ook al een doel voor de volgende BUOC, minstens 3 matchen winnen en het zouden er wel eens een pak meer kunnen zijn met dit team

Resultaten van FBZ2:

FBZ2 - OSF 8-12
FBZ2 - Red NUTs 15-7
FBZ2 - Skywalkers 3-14

FBZ2 - Gentle Masters 13-11
FBZ2 - Jetset ULM 10-11
FBZ2 - Oufti 6-12

Alle resultaten vind je op www.belgianultimate.be