U17 verliest finale en wint de spirit op Bologna is back

21/10/2018 - Dit weekend trokken we met een jeugdploeg vol goede moed naar het internationaal tornooi Bologna is Back! Ondanks we met een U17 ploeg in een U20 divisie zaten, zag iedereen het volledig zitten.

We wonnen onze eerste match vlot met 15-1 tegen een onervaren ploeg die voor het eerst een tornooi speelde. Ook de 2e match wonnen we met 15-1. Dit was ongetwijfeld onze beste match van het hele tornooi! Het weer was mooi, de sfeer zat goed en de supporters waren in form. We sloten dag 1 af met een derde overwinning, 10-5.

Zondag was het pijnlijk opstaan, maar ook dit kon ons topteam niet tegenhouden. We wonnen met 9-2 en dit zorgde ervoor dat we eerste werden in onze poule. Veel tijd om te rusten hadden we niet, want 20 minuten later begonnen we aan de halve finale. We kregen een goede zone tegen, maar konden onze kalmte bewaren. Na een spannend begin van de match werd het uiteindelijk 8-5 voor ons. Dit betekende maar 1 iets: FINALE!

Eeuwige dank aan de organisator om de finale een half uur te vervroegen, zodat we deze toch konden spelen en ons vliegtuig nog halen! Onze tegenstander, de Redbulls van Bologna zelf, waren stevige, oudere, grote en fysieke mannen. We kwamen eerst 0-2 achter, maar bleven vechten! De stress werd ons soms wat te veel, verloren uiteindelijk met 5-10 en we sloten het tornooi af met een mooie 2e plaats!

Op weg naar huis vernamen we dat we ook de spirit gewonnen hadden. Wat een weekend!

Het was een ongelofelijk goed tornooi met prachtige acties! Diving d’s, een Callahan, een goed werkende zone, ontelbaar veel sky’s, handblocks, trouwe supporters en veel stickers. De coaches zijn trots!