BUMIC 2018-2019 Speeldag 1

04/11/2018 - Wegens het steeds groeiend aantal teams worden de mixed en open competities voortaan niet meer op dezelfde dagen gespeeld. Vandaag was het de beurt aan onze 2 mixed teams:

Freezzz Beezzz Mixed 1

Als regerend Belgisch kampioen de voorbije 4 jaar, lag de lat hoog op de eerste speeldag van de BUMIC in eerste divisie. We zijn niet voltallig en dat voelen we direct.

Onze eerste match is tegen Glory Owls. Veel nieuwe gezichten en een sterke ploeg. We verliezen met 6-10. Volgende op het programma zijn de Flying Rabbits. We komen even op achterstand, maar komen terug op een Universe. Uiteindelijk winnen we deze wedstrijd met 7-6. Wat een ontlading.

Diabolic Heaven is onze 3e tegenstander. We weten uit ervaring dat dit een heel sterk team is. We spelen beiden een mooie match, maar zij winnen met 7-11. Onze laatste tegenstander is ook niet de minste. We verliezen van Jetset met 6-11. Er had meer ingezeten.

We zakken naar tweede divisie voor het eerst in jaren. Niets is verloren natuurlijk! Volgende speeldag zijn we wel allemaal van de partij en doen we keihard ons best om weer naar die eerste divisie te promoveren!

Freezzz Beezzz Mixed 2

Om 10.30 deze morgen was het zover! Een tweede mixed ploeg vatte de indoor mixed competitie aan. Met zes enthousiastelingen (Marius, Emeric, Milan, Lotte, Tilde – die eigenlijk geblesseerd is – en Eline) en coach Corneel trokken we naar Etterbeek.

Eerst kwamen we Eulchtimate tegen. Het veld was beduidend kleiner dan we in Brugge gewoon zijn en misschien waren we nog niet goed wakker … In ieder geval geraakten we niet in ons spel. Daarbij waren er enkele calls gevolgd door te lange discussies, spiritsgewijs was het dus ook geen fijne start van de dag… kortom we waren blij dat de wedstrijd gedaan was! Eindstand 4-9

Voor de tweede poulewedstrijd troffen we een ploegje van de flying rabbits. Veruit de zwakste ploeg qua niveau, maar de spirit zat wel al véél beter dan de match ervoor. Wij kwamen beter in ons spel en konden nu leuk samenspelen wat resulteerde in een klinkende overwinning: 11-0! Dit betekent dat we als tweede eindigen in onze poule en we dus tegen de derde van de andere poule uitkomen en dat wel meteen na onze vorige wedstrijd! We waren dus reeds opgewarmd en goed op dreef voor onze derde wedstrijd, ditmaal tegen XLR8. Een aangename wedstrijd met leuk frisbee. Veel op en af, maar in de details waren wij beter. 9-5 was de eindstand!

In onze halve finale kwamen we uit tegen een tweede ploeg van flying rabbits. Een goed draaiende ploeg met ruime kern en wat mij betreft alvast de leukste wedstrijd van de dag! Het was zeer intens, heel spannend en de 22 minuten vlogen voorbij. Helaas moesten we het onderspit delven en eindigde wedstrijd op 5-6. Spelen voor de derde of vierde plek it is… Voor de laatste wedstrijd kregen we een ploeg van Moon voorgeschoteld. In het begin konden we nog aanklampen, met o.a. een Callahan van Marius! Maar naar het einde toe waren onze tanken leeg. Ze hadden ook wat lange snelle mannen en dat heeft ons uiteindelijk genekt. 5-7 en een vierde plek als resultaat.

Conclusie: ondanks dat we maar met zes spelers waren, hebben we ons goed weten te handhaven! Volgende speeldag zullen we hopelijk met meer spelers zijn en dan kunnen we misschien nog wat meer tonen!