BUWIC Dag 1

25/11/2018 - Belgisch kampioenschap indoor ultimate voor dames, eerste speeldag

De vrouwtjes zakten af naar de mooie sporthal Lakerveld in Houthalen-Helchteren. We waren niet voltallig, maar we hadden goeie moed. Vorig jaar hadden we het ook heel goed gedaan.

De eerste match is tegen Chili, een samenwerking tussen Diabolic Heaven en Helchtre. We beginnen heel sterk en kunnen al snel wat punten uitlopen. De tegenstanders zijn niet gewoon om met elkaar te spelen en onze teamgeest blinkt uit. We winnen met 4-8.

De volgende tegenstanders zijn de vrouwen van Pussicat d’Owls. Het niveau is meteen een trapje hoger, maar we kunnen mooi stand houden. We eindigen met 8-7 in ons voordeel.

De derde wedstrijd is tegen de sympathieke, maar minder ervaren ploeg Oufti-feyes. Ons samenspel loopt gesmeerd en we winnen overtuigend met 9-3. De laatste en zwaarste match is tegen Dragonflywin. We krijgen plots een zone tegen en panikeren even kort. We nemen een belangrijke time-out en kunnen ons weer herpakken. Een nipte zege, 7-6.

We mogen heel tevreden terugblikken op deze speeldag. We zijn goed op elkaar ingespeeld en laten mooie dingen zien waar de tegenstanders van opkijken. Volgende speeldag mogen we verdiend naar eerste divisie. We hebben nog 2 maanden tijd om ons hier helemaal klaar voor te maken!

Eindstand divisie 2 BUWIC:

1. Boobeezzz
2. Pussicat d’Owls
3. Dragonflywin
4. Oufti-feyes
5. Helchtre