BUIC Dag 1

25/11/2018 - Belgisch kampioenschap indoor ultimate, eerste speeldag

Freezzz Beezzz 1

Met 7 spelers ving FBZ1 het nieuwe indoorseizoen aan. In Gent verzekerden we ons al meteen van een mooie puntenbonus, door onze poule te winnen. Zo komen we gedeeld op kop van het klassement. De eerste match tegen Gent wonnen we met 9-7.

Gent kwam nog opzetten op het einde, maar we konden onze uitgebouwde voorsprong behouden.

Daarna gingen de drie andere ploegen iets vlotter voor de bijl: 13-5 winst tegen Glory Owls, 13-8 winst tegen JetSet en uiteindelijk nog 13-4 winst tegen Mooncatchers!

Volgende speeldag terug in eerste divisie!

Freezzz Beezzz 2

Onze eerste match tegen de schijnwerpers verloren we, het was duidelijk dat we er nog in moesten komen en elkaar op het veld vinden. 7-10.

De tweede match tegen de mooncatchers zijn we supersterk begonnen en konden we ferm uitlopen. De tweede helft van de match staken de Brusselaars een tandje bij, maar dat was niet genoeg om aan onze superstart te tippen. We wonnen met 7-4.

We dienden 2 matchen te rusten en Bas, papa van Kamiel waagde zich naar Delhaize van Nijvel om ons te sponsoren in natura: fruit, koeken en frisdrank gaven ons de energie om terug te knallen! Danke sponsor (Atelier Papageno).

De derde match kregen we de Flying Rabbits voorgeschoteld die al 3 matchen gespeeld en gewonnen hadden. Ze hadden een zeer strakke zone, maar we konden als enige ploeg toch een aantal punten op voorsprong komen. Na hun time-out konden ze boven ons komen, maar we gaven hen geen cadeautjes. Een universe had er in gezeten, maar hun accurate passen verhinderden dit net: 5-7.

Onze laatste match tegen de Red NUTs. Zij wonnen van De Schijnwerpers dus moesten we zeker een tandje bij steken. Een sterke zone waar we rustig blijven swingen, af en toe diepgang zochten en vonden. Een knap samenspel, we wonnen met 9-6!

We speelden mooie matchen en werden knap 3e van de dag! Volgende afspraak 23/12, we blijven in divisie 3! Tot dan

Freezzz Beezzz 3

De derde ploeg - eigenlijk Freezzz Beezzz U17 met speler-trainer Steven - begonnen de indoorcompetitie in 4B en trokken daarvoor naar Turnhout.

Voor onze eerste match kregen we diabolic heaven 1 voorgeschoteld. We hadden ze net vlot zien winnen van zero gravity en wisten dat we meteen bij de les moesten zijn. Onze start was indrukwekkend en we kwamen onmiddellijk 4-0 voor. Vanaf dan knabbelden ze aan onze voorsprong en 1 minuut voor tijd stonden we 1 punt achter. We scoorden ons punt en bij universe bleven we kalm, Samuel won zijn luchtduel en we maakten het af op 12-11.

Omgekeerd scenario in de tweede match tegen propellers aviators, we kwamen 3-1 achter maar vochten terug en wonnen uiteindelijk met 13-8.

De derde match was de moeilijkste, white foxes had alles vlot gewonnen en ook wij konden het hen niet moeilijk maken. We raakten niet door hun zone en zij maakten het telkens heel vlot af 3-11.

We wilden absoluut de laatste match winnen tegen zero gravity maar liepen de ganse wedstrijd achter de feiten aan. Uiteindelijk lukte het toch om de kloof te dichten en op universe kregen we tot twee keer de kans om het af te maken. We gooiden het zelf weg en verloren met 8-9.

Het maakte geen verschil, onze tweede plaats was een feit en we promoveren naar derde divisie. Schitterende prestatie van deze jonge enthousiaste groep!

Freezzz Beezzz Masters

De masters waren een nieuwe ploeg in de indoorcompetitie en we moesten dus onderaan de ladder starten. In divisie 6A hadden we wel het voordeel dat we thuis speelden, het KTA kennen we met onze ogen dicht.

Eerste match tegen Glory Owls. Enthousiaste gasten maar nog niet genoeg ervaring om het ons moeilijk te maken. Vlotte overwinning met 13-5

Dan de derby tegen Oostende met oude bekende Bart Gouwy. Ook hier veel nieuwe spelers en Bart die de assists vlotjes rondstuurt. Maar toen we de druk op hem opvoerden was het moeilijk voor hen om hun aanvallen af te ronden. Winst 13-1

De derde match was tegen Gentle Fusees. Die waren met maar liefst 19 spelers naar Brugge afgezakt en die groep verdeelden ze in 2 zodat ze elk 2 matchen speelden. Het waren allemaal hele nieuwe spelers, sommigen hadden nog maar een paar trainingen achter de rug. Ze slaagden er toch in om 2 mooie puntjes te maken maar waren verder kansloos tegen een groep oude rotten. 13-2 gewonnen.

Ten slotte tegen White Foxes die hun vorige 3 matchen ook alle 3 gewonnen hadden. Hier schroefden we onze verdedigende intensiteit nog wat op en dat loonde. Het ging vlotter dan verwacht en we wonnen met 12-4.

4 op 4 en promotie naar divisie 5! Met 51 gemaakte punten scoorden we ook de meeste punten van alle teams in alle divisies ;-) En spiritgewijs scoorden we een gemiddelde van 12.75 waarmee we voorlopig op de derde plaats staan zowaar ...