BUL FBZ Open

21/03/2019 - Vorige dinsdag en vandaag volgde het laatste deel van ons tweeluik in de BUL campagne, de heenmatchen - onder uitdagende weersomstandigheden - verloren we beiden nipt.

De weergoden waren ons deze keer beter gezind en we kregen de kans om 2 matchen te spelen in optimale frisbee condities.

In de eerste wedstrijd namen we het op tegen Gentle Open, een sterke ploeg met zowel zeer ervaren spelers als nieuwe gezichten. Qua samenstelling lijkt deze ploeg goed op de onze, we wisten dus dat het een spannende wedstrijd zou worden. We hadden ons voorgenomen om onze start niet te missen, we namen snel een aantal breaks en gingen de half-time in met een comfortabele voorsprong. De 2de helft zagen we echter een ander verhaal, nu was het hun beurt om onze O-line een aantal keer te breken. Alhoewel er geen wind was vonden ze toch een manier om ons met een zone-D vast te zetten. Er sloop wat twijfel in de hoofden en we maakten enkele individuele fouten op ongelukkige momenten. Uiteindelijk verloren we met 1 puntje.

Al bij al zeker geen slechte wedstrijd gespeeld, uit onze fouten kunnen we enkel leren.

Donderdagavond namen we het in een windstil Brugge op tegen GOLD aka Gentle OLD. Een ploeg met een mix van anciens met tonnen ervaring en een uitstekende techniek en spelers met minder ervaring maar een goede fysieke conditie. Voor het eerst dit seizoen konden we een wedstrijd spelen met onze volledige selectie, helaas zonder de betreurde Thomas De Rycke aka Cousin. Deze is herstellende van een achillespeesruptuur maar maakt mooie vooruitgang in zijn revalidatie! Keep up the good work Thomas!

Net als dinsdag waren we het team met de beste start. Onze D-line was genadeloos en zorgde ervoor dat we in een mum van tijd een 4-1 voorsprong in handen hadden. Onze O-line (nieuwe samenstelling) draaide echter wat stroever en kreeg nu en dan ook eens een break tegen. De wil en de goesting waren er wel maar we hadden het moeilijk om ruimte te vinden voor goede cuts tegen een team dat wist hoe ze efficiënt en slim konden verdedigen. Naarmate de match vorderde groeide GOLD in de wedstrijd en werd bij hen het geloof in een overwinning groter. Onze O-line begon beter te spelen en we vonden antwoorden om hun defense te ontwrichten. In het slot maakten we enkele persoonlijke fouten die ervoor zorgden dat we het onderspit moesten delven. We kunnen concluderen dat dit en zeer solide match was van onze D-line. Met de O-line moeten we trachten sneller oplossingen te vinden tegenover bepaalde defensies en zouden we in staat moeten zijn het momentum weer te herwinnen na een dip.

Bedankt aan alle nieuwelingen bij ons voor de uitstekende inzet! We zijn op de goede weg en moeten nu hard blijven werken op training. De rest volgt wel.

Alle resultaten van de BUL vind je op www.belgianultimateleague.be