Eerste West-Vlaams scholenkampioenschap

15/05/2019 - Vandaag vond in Brugge het eerste West-Vlaams scholenkampioenschap Ultimate frisbee plaats.

In samenwerking met MOEV, een organisatie die sport na school promoot en ondersteunt, werd het tornooi geleid door Freezzz Beezzz op de sportterreinen van de Gulden Kamer. 6 teams uit Brugge en 1 team uit Kuurne streden om de allereerste scholentitels.

Bij de miniemen (1e-2e middelbaar) werd OLVA Brugge kampioen, na een overwinning op Stamina Brugge, en verlies in een testmatch tegen SASK Brugge.

Bij de Cadetten (2e - 4e middelbaar) was er maar één ploeg ingeschreven. SASK Brugge was dus de logische kampioen. Ze wonnen wel hun twee testwedstrijden tegen OLVA en Stamina.

Bij de scholieren waren er 4 ploegen: Sint Jozef Brugge, KA Brugge, VHSI Brugge en Spes Nostra Kuurne. De talrijke aanwezigheid van Freezzz Beezzz spelers bij het KA en VHSI zorgde ervoor dat deze teams net iets vlotter draaiden, en zij zouden dan ook strijden om de overwinning. na een beklijvende match trok het VHSI aan het langste eind. Ook hun laatste match wonnen ze vlot, en zo kon het VHSI de eerste titel binnenhalen.

Enkel positieve reacties van spelers en leerkrachten, en alles liep gesmeerd. Hopelijk kunnen we daar volgend jaar nog meer teams mee overtuigen om deel te nemen!

OLVA Miniemen:

SASK Kadetten:

VHSI Scholieren: