23/12/2018 - Tweede speeldag van het Belgisch indoorkampioenschap

Freezzz Beezzz 1

Ondanks de naderende feestdagen, waren we voor de tweede speeldag van de BUIC met een compleet roster naar Gent afgezakt op zoek naar een tweede speeldagoverwinning. De eerste match was tegen Jetset, dat deze maal maar 5 spelers mee had. Het begin was gelijkopgaand, maar daarna sloeg de vermoeidheid bij hen toe. We wonnen de match met 11-7.

De tweede match was tegen Tabasco, een ervaren damesploeg met twee mannen, onder hen twee oude bekenden van onze Eerste ploeg: Ella en Lode. Het werd een zeer toffe match met goed spel van beide kanten. We wonnen 9-5.

Voor de derde match tegen Gentle vroeg trainer Tom opperste concentratie. We gaven geen duimbreed toe. 7-0 op halftime en 13-3 eindstand was het resultaat.

De laatste match tegen Mooncatchers ging om de speeldagoverwinning. De match ging over en weer tot 5-5, waarna we er in slaagden om net voor half time twee breaks te pakken. Na half time kregen we offense, en de kloof van 3 punten gaven we niet meer af. We diepten nog uit tot 12-7 en wonnen zo ook speeldag 2.

Met nog één dag te gaan, staan FBZ1 bovenaan het tussentijds klassement, en spelen we ook volgendd speeldag weer in eerste divisie! Prettige feesten!

Freezzz Beezzz 2

We starten de dag tegen Adrenalinnes. Hier maakten we domme fouten, veel drops van onze kant die zij afstraften. Na de tweede helft konden we een terugkomen, we verloren met 1 punt verschil: 7-8.

Onze tweede match tegen Gentle Rockets. We startten met een mega concentratie. We liepen meteen een aantal punten uit. Die voorsprong gaven we niet meer uit handen! 12-5 winst!

Onze derde match was tegen Jetset Gold. Een ploeg met veel ervaring dus we hadden iets te bewijzen. En dat deden we. We speelden snel en accuraat en kwamen terug op een voorsprong die we niet meer loslieten! 11-8!

Onze laatste match tegen de White Foxes, een ploeg die gemiddeld een stuk groter was dan ons. We speelden onze plays zeer goed, snelle give and go's konden ze niet stoppen en we wonnen met ruime voorsprong 11-3!

Vandaag werden we tweede en stijgen we een divisie, leuk om de feestdagen mee te starten! Goed gewerkt boys!

Freezzz Beezzz 3

FBZ3 trok opnieuw naar Turnhout voor de tweede speeldag. Zelfde zaal als de vorige keer, maar ditmaal minder glad en met grotere eindzones. Met Stan, Tuur en Pjotr lieten we heel wat gestalte achter in Brugge en gaven we zo de kans aan Raf en Thomas om te debuteren in de volwassenen competitie. De tegenstand zag er groot, snel en sterk uit en we zijn dan ook heel voorzichtig aan de eerste match begonnen met als bedoeling de schade te beperken. XL open1 opteerde voor een zone waarmee ze dachten ons zenuwachtig te maken, maar zonder succes. We bleven geduldig rondspelen tot we het gaatje vonden. We kregen kans om de 7-7 te scoren maar verloren uiteindelijk met 8-6. De match leverde ons heel wat complimenten op van de tegenstander, een score 4 for fairmindness en vooral veel goede moed voor de volgende matchen.

We trokken de goede lijn door in onze tweede match tegen Oostende. We speelden geduldig rond met drie handlers en maakten het telkens mooi af. We kwamen 3 punten voor, maar Oostende gaf zich niet gewonnen en vocht terug. Een tactische time out net voor de laatste 5 minuten liet ons op adem komen en haalde het tempo uit de match. We bleven rustig en liepen niet in de val om hun snelle spel mee te spelen en haalden het met 7-5. Verrassende overwinning, maar zeker verdiend.

De derde match tegen de penguins was geen haalbare kaart. Ze scoorden vlot via de waalse reus van 2,10 m. Positief punt is dat we tegen zo’n sterke tegenstander toch er in slagen om 5 keer te scoren. Eindstand 10-5.

Laatste match was tegen vos reinaert. We wisten dat mits een overwinning we kans maakten om in derde te blijven. We kwamen 4-1 voor en gaven onze voorsprong niet meer af. We speelden een heel volwassen wedstrijd met veel druk op de handlers en in offense bleven we geduldig opbouwen. Eindstand 11-8. Het laatste punt was er ééntje met een gemiddelde leeftijd van 13,5 jaar. Assist van Thomas naar Raf en Raf kon het gaan uitleggen in de spiritcircel. (wat geen probleem was).

Conclusie : we houden stand in derde divisie : de toekomst is aan de jeugd!!

Freezzz Beezzz Masters

In het Tolhuis in Gent starten we de dag tegen Zero Gravity uit Turnhout. Allemaal enthousiaste gasten die net iets teveel foutjes maken in offence. We spelen het vlot uit met 13-4. 

Daarna match tegen de fusieploeg van Disco Duro uit Gent en Duks uit Dendermonde. We zijn nogal vaak in de war door hun gele hesjes maar maken het toch af met 13-6.

Derde wedstrijd was dan teegn Kortrijk met onze welbekende Tim. Enkele spelers hebben nog maar een paar maand ervaring en daardoor gaat de aanval dikwijls de mist in. Vlotte 13-4 winst!

Om te eindigen moeten we nog tegen Zeppelins uit Leuven. Ook hier een pak jonge nieuwe spelers - onze sport groeit snel! - die de eerste helft goed meegaan. Na de pauze moeten we nog een tandje hoger schakelen en lopen we uit naar 13-6

Opnieuw een divisie hoger volgende keer, nu naar vierde!