12/05/2019 - Vandaag namen we met de Brugse U20 ploeg deel aan het Belgisch Outdoor Kampioenschap in Gent.

Met 12 spelers gingen we de strijd aan tegen Leuven, Gent en Oudergem. Onze eerste match was tegen Jetset uit Leuven. in de zonovergoten Blaarmeersen kwam Jetset al snel enkele punten op voorsprong. We waren niet alert genoeg in de beginfase en de tegenstander strafte onze kleine foutjes genadeloos af. Naar de half-time toe kwamen we beter in ons spel en konden we enkele breaks terugpakken. We gingen door op dit elan, maar konden onze vroege achterstand nooit meer goedmaken. De match eindigde op 9-14 in ons nadeel.

Als tweede tegenstander kregen we Gentle uit Gent voorgeschoteld. We wilden niet tweemaal dezelfde fout maken, en begonnen gretig aan de match. We speelden een goeie match en vochten hard om elke disc, maar Gent slaagde er toch enkele keren in om ons een punt afhandig te maken. We verloren met 7-10 maar konden terugkijken op een felbevochten match. De coach was content over de inzet.

De laatste match van de dag was tegen Pipistrelles uit Oudergem, regio Brussel. Twee spelers moesten vroegtijdig het kampioenschap verlaten en Jens was in de eerste match al uitgevallen met een verstuikte enkel. Met de overgebleven 9 spelers schoten we goed uit de startblokken, en namen meteen een kleine voorsprong. We gaven die nooit meer af en konden de deugddoende overwinning binnenhalen: 9-6!

Jetset won uiteindelijk van Gentle, en zo werden we derde.

Later bleek ook dat we de spirit in de U20 divisie gewonnen hadden! Een bekroning voor de inzet, het enthousiasme en de fighting spirit van het team. Proficiat!