30/10/2022 - Herfstleague Gent met onze U13

14 moedige Brugse kinderen vertrokken met één coach en wat papa's en mama's naar de Blaarmeersen voor de herfstleague van Gentle. Er waren 8 ploegen, : 5 gentse, 2 brugse en eentje uit Kortrtijk. Het weer was fantastisch en onze jeugd genoot!!

Ik kan me geen uitslagen meer herinneren maar het was veel bijleren want ik zag de kids iets doe met de tips.

Hoe sta je in verdediging? Waarom gooi je beter een pass die minder lang onderweg is? Waarom blijf je beter rechtop staan bij het gooien ipv voorovergebogen? Waarom houd je je armen breed bij het verdedigen? Waarom roepen die mannen van Kortrijk "travel" als ze dreigen een punt tegen te krijgen? En wat is dat dan? En wat is een "light travel?" Waarom willen al die ploegen van Gent plots met 5 spelen ook al is het een 4 tegen 4 tornooi? Waarom mag ik mijn beste vriendje niet op het veld roepen als een andere speler al langer aan de kant staat? Waarom is het altijd beter vanuit het midden te starten? Al die vragen kwamen we tegen en deden we iets mee en we zullen het nooit meer vergeten!

En omdat ik niet bij 2 matchen tegelijk kon zijn, hebben de ouders heel hard geholpen en zeker ook zeer veel bijgeleerd. Ze hielden waar nodig de kudde te samen en ondersteunden de ploegen met bijzonder veel energie.

Ik kan hier alleen maar dank en bewondering voor hebben! En ja het schijnt dat team oker 2 matchen gewonnen heeft en team violet er 4 gespeeld heeft...

Ik moest even bekomen onderweg naar huis maar door dit verslag komt er alleen maar energie weer naar boven!!!

Dank!

coach Jan

Team oker:

Team violet: