13/11/2022 - BK Indoor voor damesteams, dag 1

Divisie 1 - Freezzz Beezzz wuf.

Flying Rabbits Gaïa - wuf. 5-8
Jetset OneLUV - wuf. 9-10
Gentleladies - wuf. 10-8
wuf. - Flying Rabbits Métis 11-5

Verslagje van Noola:

Voor de eerste speeldag van het seizoen moesten we naar Leuven. We speelden pas om 16u, dus we vertrokken om 14u aan het station van Brugge. Na een rit van iets langer dan een uur kwamen we aan, helemaal klaar om er vol voor te gaan!

Onze eerste match van de dag was direct een pittige. We moesten spelen tegen Flying Rabbits Gaïa, zij hadden vorig jaar BUWIC gewonnen ... Na een korte opwarming begonnen we aan de match. We speelden nog een beetje twijfelend maar wel goed. We wonnen met 8-5!

De tweede match van de dag was tegen LUV, een sterk team dus we wisten wat ons te wachten stond. LUV begon goed en kon al direct een kleine voorsprong nemen, maar wij speelden ook goed en kwamen terug tot 5-5. LUV maakte snel weer 2 punten, maar we gaven ons niet gewonnen! We namen een kleine voorsprong en dat was in ons voordeel. Het laatste punt was een universe en we begonnen in aanval. Uiteindelijk trokken wederom wij aan het langste eind. We wonnen met 10-9!

De volgende match was tegen Gentle. We begonnen goed en konden als snel een voorsprong nemen van 4-2, maar al snel kwam Gentle terug. We speelden iets minder goed ons eigen mooie spel en daar maakte Gentle gebruik van. Ze speelden beter en konden zo winnen met 8-10.

Na een beetje aerobics zaten we weer vol energie om aan de laatste match van de dag te beginnen. Deze was tegen Flying Rabbits Métis. Wederom begonnen we goed en deze keer hielden we dit ook aan! We wonnen met 11-5!

Na een geslaagde dag aten we nog samen en daarna vertrokken we naar huis. Iedereen kon content in haar bed kruipen, want met 3 gewonnen en 1 verloren match werden we tweede in divisie 1!

Bedankt Loes voor de goeie D’s, bedankt Myrthe voor de mooie handblock, bedankt Axelle voor de spectaculaire volleybalblock, bedankt Lotte voor het mooie snelle spel, bedankt Marthe om de kalmte op het veld te bewaren, bedankt Naomi voor het coachen, bedankt Silke voor de goeie diepe passen en bedankt Liesbeth voor de mooie catches in de eindzone!

Divisie 3 - Freezzz Beezzz wave

DH Ladies - Wave 11-2
Xelles - Wave 6-3
Oufti-Nanesse - Wave 3-11
Flywin - Wave 4-7

Verslag van Nele M: 

We vertrokken vroeg in de ochtend met acht speelsters, coach Nele en onze hevigste supporter Annemie richting Namen. We hadden een rit van een tweetal uren voor de boeg maar deden van koffiepauze onderweg en beentjes strekken in de opkomende zon.
Bij aankomst in Namen waren we direct content gezien de grootte van de sporthal. Naast het speelveld was er ruimte te over om op te warmen en een tribune om het geheel te aanschouwen. Enige minpunt was dat de belijning van de eindzone niet duidelijk afgeplakt was en dus voor wat verwarring kon zorgen.

We begonnen met een stevige opwarming voor onze eerste match tegen de dames van Diabolic Heaven uit Hasselt. We speelden jammer genoeg met teveel stress en waren te hard bezig met het zoeken naar de juiste combinaties op het veld. We konden niet voldoende weerstand bieden, onze defence toonde teveel gaten. We genoten wel van het indrukwekkende spel van DHL waarbij de ene na de andere upside breakpas door de hal vloog. We verloren veel tegen weinig, 2-11, maar konden de spirit in de ploeg hoog houden.

Na een korte pauze en opwarming speelden we tegen de dames van XL. We schoten uit de startblokken en namen de lead. De sfeer zat erin. Xelles vertraagde echter ons spel. Er bleef daardoor minder 'frisbee-tijd' over. We begonnen daarbovenop ook zelf wat foutjes te maken. Deze match verliezen voelde bitter en niet helemaal juist aan. Eindscore: 3-6. Er zat meer in. We hadden het na de match over het kordater optreden en communiceren bij een stoppage op het veld, het innemen van een standpunt, handsignals… Dit werd een werkpunt voor de komende twee matchen (en alle speeldagen die nog volgen).

De oppeppende aerobicsessie voor de derde match gaf ons vleugels. De meisjes van Oufti-Nanesse konden onze flow niet stoppen. Hun offence zat niet goed, dus straften we dit ook af. Heel wat D’s en een callahan later haalden we onze eerste win binnen met 11-3! Het was een easy win maar hard nodig voor een goed verloop en fijn gevoel van onze eerste speeldag.

De laatste match moesten we nog tegen de thuisploeg, Flywin, die tevens de hoogste ranking hadden in onze poule. We moesten dus direct stevig starten met een vlekkeloze O en een harde D. De overwinning van de vorige match gaf ons zelfvertrouwen. We speelden strak en sneller dan voorheen. We hielden de diepe dreiging in ons spel waardoor het voor de tegenstander moeilijk werd om ons tegen te houden. Het werd een heerlijk spannende match. De tegenstand was gelijkwaardig. De amusant brullende coach van Flywin hield de sfeer in de hall. We haalden de overwinning binnen met een mooie eindstand, 7-4. Wat een mooie afsluiter van de eerste speeldag.


We behouden onze plaats in de derde divisie. Check!
We kijken ernaar uit om op de tweede speeldag te knallen richting tweede divisie.

Links

Alle informatie over het BK indoor vind je hier

All resultaten van de speeldag vind je hier

De tussenstand staat hier

De spiritscores vind je hier