29/01/2023 - BUYIC U17

De derde en laatste speeldag van het BK indoor voor U17-teams

Divisie 1 - FBZ Gold

XL Pink - FBZ Gold 9-3
Soucoupes U17 - FBZ Gold 5-11
Gentle Pita - FBZ Gold 10-8
FBZ Gold - Gentle Lise 10-3

FBZ Gold wordt 3de in de eindstand en plaatst zich voor de play-offs op 12 maart!

verslag van coach Lucca: voor de laatste dag voor de playoffs moesten we naar Namen. Onze eerst match was tegen XL maar hebben we verloren omdat we niet helemaal in de wedstrijd zaten vanaf het begin. Het was dan moeilijk om onze achterstand in te halen.

De tweede match was tegen Soucoupes. Ook hier was de inzet bij de eerste punten niet zo goed als op het einde van de match. Maar we hebben wel kunnen winnen met 11-5.

Dan speelden we tegen Gentle Pita. We stonden eerst veel achter maar we zijn mooi teruggekomen maar niet genoeg om te winnen. Het was 8-10 voor hun.

De laatste match van de dag was tegen de andere ploeg van Gentle. Deze hebben we gewonnen met 10-3.

Divisie 2 - FBZ Black & Lime

FBZ Black - Gentle Tilde 7-8
Gentle Tilde - FBZ Lime 8-3
FBZ Black - Gentle Libelia 8-4
Jetset Alpha Jet Red - FBZ Lime 8-7
FBZ Black - Jetset Alpha Jet Red 6-8
Gentle Libelia - FBZ Lime 6-9
FBZ Black - FBZ Lime 2-8

FBZ Black wordt 8ste in de eindstand en plaatst zich ook voor de play-offs op 12 maart!

FBZ Lime eindigt 11de

Verslagjes en foto's volgen

Divisie 3 - FBZ Yellow

Diabolic U17 - FBZ Yellow 9-4
FBZ Yellow - Gentle Romy 8-4
FBZ Yellow - Red Nuts U17 6-4
Antwerp Pineapple - FBZ Yellow 10-3

FBZ Yellow eindigt 12de

Verslag volgt

Divisie 4 - FBZ Red

FBZ Red - Lil' Foxes 8-4
FBZ Red - Gentle Mia 5-6
Jetset Alpha Jet White - FBZ Red 6-8
FBZ Red - Ostend Youth Freeze 5-10

FBZ Red eindigt 14de

Verslag van Lars C: onze 1ste match was tegen Vos Reinaert Ultimate: 8-4 gewonnen. Het was een zeer leuke match tegen de Vossen. Ze waren heel sportief, een toffe ploeg. We moesten zeker ons best doen om te zorgen dat we wonnen en onze focus niet te verliezen.

De 2de match tegen Gentle: 5-6 verloren. Het was een zeer spannende match en we konden het tot een universe trekken. Jammergenoeg verloren we de match dus met 1 punt verschil. Een zeer goede ploeg en ze speelden zeer goed samen.

De 3de match was tegen JetSet: 8-6 gewonnen. Ze waren een zeer sterke ploeg met grote spelers waardoor ze makkelijker diep konden gooien. Maar gelukkig bleven we rustig in de aanval waardoor we veel en gemakkelijk konden scoren.

De laatste dan tegen Sea Freeze: 5-10 verloren. Ze waren zeer snel en gaven goeie diepe passen naar elkaar. We wilden daarom ook zeer snel scoren terwijl we nog genoeg tijd hadden. Daarom kregen we veel onnodige turns waardoor zij weer konden scoren en uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Het was een zeer toffe dag maar we konden zeker een stukje beter spelen!

Divisie 6 - FBZ Lemon

New Kids Helgtre Blue - FBZ Lemon 6-7
FBZ Lemon - Thunderbirds 13-0
FBZ Lemon - Flying Penguins U17 11-3
KUFC U17 - FBZ Lemon 5-6

FBZ Lemon eindigt 26ste

Verslag van coach Frank: We stonden voor een verre verplaatsing naar Houthalen, een rit van 2 uur.

We zijn met zeven spelers door een 3-tal zieken. Jammer dat zij er niet bij konden zijn. Maar dat betekende wel dat er niet veel gewisseld moest worden en iedereen goed op elkaar ingespeeld raakte.

De eerste match was nog een beetje zoeken. We komen 2-0 voor, Helchtere Kids maken snel gelijk en daarna gaat de wedstrijd gelijk op. Bij een stand van 6-6 is de tijd voorbij en er wordt nog een laatste punt gespeeld, UNIVERSE. Heel spannend, een paar turn-overs maar uiteindelijk winnen we met 7-6. Iedereen blij!

Daarna tegen Lift. We proberen verschillende systemen uit: Side Stack, Horizontal, L-Stack, Vertical, .. Iedereen doet dit perfect, er wordt heel gelopen, gegooid en gevangen. Eindstand 13-0!

Volgende match tegen de vliegende pingwings. Geen slechte ploeg, maar opnieuw spelen we een heel goede match, met veel vertrouwen, we winnen met 11-3.

Laatste wedstrijd tegen Kortrijk. Een sterke ploeg met veel spelers die meedoen aan de selecties van het nationale U17 team. We zijn geconcentreerd, beginnen goed aan de wedstrijd en komen 4-0 voor .Wat een start, wat een mooi spel. Echt mooi om te zien. KUFC zet een tandje bij en past hun verdediging aan, wij krijgen het moeilijker en beginnen (te) gehaast te spelen: 4-1, 4-2, ..., 4-4 en zelfs 4-5. We nemen even tijd, passen onze aanval iets aan en scoren gelukkig de 5-5. Alweer Universe, KUFC begint wel in aanval. Ons sterkste punt van de dag is onze verdediging, ik had er dus alle vertrouwen in. Dat bleek ook zo, we onderscheppen de disc en met een fast break van 2 passen scoren we en winnen de wedstrijd. De ontlading en vreugde is groot.

Renée, Lisa, Diene, Madeleine, Obe, Robbe en August speelden fantastisch goed, super om te zien!

Info

Alle info over BUYIC U17 vind je hier

Alle resultaten vind je hier

De rangschikking vind je hier

De eindstand in de spirit vind je hier. Lemon eindigt derde in de eindstand